Het Vitalokaal biedt trainingen en verandertrajecten aan op het gebied van voeding in de zorg, met focus op coaching, observatie en het ontwikkelen van plannen voor eiwittransitie en het implementeren van veranderingen, waaronder thema's gerelateerd aan de Green Deal. Het Vitalokaal verzorgt zowel korte als lange termijn trajecten en vertaalt leefstijl interventies naar praktische toepassingen.Dit wordt verzorgd vanuit vestigingsplaats Emmen en/of op locatie binnen organisaties in de Noordelijke provincies. Binnen een haalbaarheidsstudie onderzoeken we de vraag: “Koken zo doen we dat” binnen zorg en zorginstellingen. Centraal in dit project staat de vraag: hoe sluiten we met ‘Koken zo doen we dat” aan op de zorgvraag binnen instellingen in praktisch, technisch (combinatie fysiek/online) en financieel/economisch opzicht.
Het Vitalokaal biedt trainingen en verandertrajecten aan op het gebied van voeding in de zorg, met focus op coaching, observatie en het ontwikkelen van plannen voor eiwittransitie en het implementeren van veranderingen, waaronder thema's gerelateerd aan de Green Deal. Het Vitalokaal verzorgt zowel korte als lange termijn trajecten en vertaalt leefstijl interventies naar praktische toepassingen.Dit wordt verzorgd vanuit vestigingsplaats Emmen en/of op locatie binnen organisaties in de Noordelijke provincies. Binnen een haalbaarheidsstudie onderzoeken we de vraag: “Koken zo doen we dat” binnen zorg en zorginstellingen. Centraal in dit project staat de vraag: hoe sluiten we met ‘Koken zo doen we dat” aan op de zorgvraag binnen instellingen in praktisch, technisch (combinatie fysiek/online) en financieel/economisch opzicht.
Zorginstellingen kampen met personele uitdagingen rondom het aanbieden van gezonde voeding aan hun cliënten. Begeleiders op kleinschalige woonvoorzieningen voor bijv. verstandelijk gehandicapten hebben een gebrek aan kennis over voedingsbereiding en de invloed van voeding op cliënten. Dit beperkt hun kook- en adviesvaardigheden en flexibiliteit bij gezondheidskwesties waarbij voeding een belangrijke rol speelt, bijvoorbeeld ondervoeding. Het verminderen en/of voorkomen van ondervoeding heeft een positief effect op zorgvraag en -kosten. Daarnaast stelt de Green Deal instellingen ook voor de nodige specifieke uitdagingen met bijkomende eisen. Daarbij valt te denken aan o.a. het koken met seizoensgebonden ingrediënten en/of het inkopen van voedsel dat lokaal geproduceerd is. Hoewel er een bepaalde (maar wel beperkte) awareness is omtrent de Green Deal en zorginstellingen intern beleid daaromtrent ondersteunen en ontwikkelen, is de implementatie lastig door werkdruk en personeelstekort. Dit belemmert de betrokkenheid bij de voedseltransitie.
Met “Koken zo doen wij dat” bieden wij zorginstellingen praktische handvatten bij het verbeteren van het aanbod van gezond voedsel en voor verandering en implementatie bij aspecten van de Green Deal.
Mijn idee en praktische efficiënte vertaalslag dit te faciliteren via een online Academy met zowel leermodules binnen leren qua praktische vaardigheden, kennis en daarnaast inspiratie binnen recepturen.
Met op termijn mogelijkheden tot het creëren van communities en het volop laten aansluiten op bestelsystemen en platforms van leveranciers.
Betreffende dit concept richten we ons op de zorgmarkt en daarbij vooral organisaties met kleinschalig wonen, gehandicaptenzorg, thuiszorg, daarnaast ben ik met een deel van de reeds te ontwikkelen Academy ook andere doelgroepen aan het benaderen. Hierbij valt te denken aan gemeenten (binnen trajecten Gecombineerde Leefstijl Interventies =GLi) en de grootzakelijke markt heeft interesse
We kunnen flexibel schakelen tussen verschillend aanbod van voeding, kunnen observaties vertalen naar een praktisch implementatieplan, kunnen dit omzetten in een online werkomgeving maar ook fysiek op locatie uitrollen, ondersteunen en ontzorgen. Houden rekening met verschillende opleidingsniveau's, laaggeletterdheid en makkelijk toepassen in de praktijk.
Er zijn nog geen concurrerende platforms of totaaloplossingen zoals dit.
Startup.
Ik financier nu nog alles zelf voor. Dit vanuit mijn andere onderneming. Daarnaast hebben we een Haalbaarheidsvoucher MKB bij SNN aangevraagd en een stimuleringsbudget bij De Friesland voor innovatieve projecten.
Veel zelf contact opnemen en veelal veel bellen. Aanwezigheid in de markt en op beurzen. Samenwerking met landelijke leverancier in de zorg. En zoveel mogelijk netwerk bouwen binnen de verschillende ketenpartners binnen de zorg, overheid, scholen en opleidingen.
De moeilijkheid zit het in sales en commercie veelal in de complexiteit van de zorgmarkt. Door nu aanwezig te zijn als aanbieder op beurzen en congressen ervaren we de "need to have" vanuit de markt.
Door de complexiteit van beslissingsbevoegdheid is het voor mij tot nu toe moeilijk om sales te doen binnen de zorginstellingen.
In aanvang naar de ontwikkeling en de opstelling voor de Haalbaarheidsvoucher heb ik een presentatie model laten maken van de toekomstige Academy (nog in een fase 1 uitvoering). Hierbij merk ik dat de salesgesprekken makkelijker verlopen en de eerste verkopen zijn rond.